wtorek, 22 grudnia 2009

La Merced de Campo Yerba Mate

La Merced de Campo Yerba Mate
La Merced de Campo Yerba Mate
Specjalnie selekcjonowana i oryginalnie palona Yerba Mate. Pochodząca z północnego regionu prowincji Corrientes cechującym się łagodnym klimatem i żyzną terracytową płodną ziemią. Delikatny przyjazny smak i wytworny aromat. Zjawiskowo kameralna i unikatowa ma bardzo wielu, wiernych admiratorów. Nieszablonowe walory smakowe stawiają tę odmianę na najwyższej półce mate. Szczegółowo opracowana receptura palenia plantacji Las Marias. Libretto smaku.

10 komentarzy:

  1. Dobra. Polecam dla WSZYSTKICH!! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo dobra yerba niezła alternatywa dla herbaty bo kawy nie piję od 7-miu lat klasyczna i wytworna ale przypuszczam że nie dla wszystkich ale polecam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Łagodny i aksamitny ale zdecydowany smak. Yerba na miarę wyrafinowanego podniebienia. Polecam dla wszystkich poszukujących nowych doznań w ogrodzie mate.

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak na klasyczną yerbe. Ma bardzo specyficzny smak. Odświeżający i łąkowy. Poprostu świeżość ! Napewno nie raz wróce do La Merced de campo. Yerba zasługuję na 5

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie mogę nic zarzucić tej yerbie ponieważ jest wyśmienita w smaku (dla mnie), ale za to nie jest aż tak jakoś szczególnie pobudzająca. Lubię ją, pewnie ją kiedyś jeszcze kupię. Ładne opakowanie.

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo smaczna, delikatna :).

    OdpowiedzUsuń
  7. Dobra klasyczna mate o dość mocnym i oryginalnym smaku, świeży aromat polnej łąki, nieco pylasta z niewielka zawartością drobnych patyczków

    OdpowiedzUsuń
  8. Rewelacyjna yerba. Nie byłem przekonany do tej nowości, ale po spróbowaniu doznałem miłego dla podniebienia zaskoczenia :) Tak jak Wojtek wcześniej stwierdził - mocny, zdecydowany smak, lecz nie na tyle mocny, aby popsuć aromat yerby.

    OdpowiedzUsuń
  9. Bardzo dobra yerba. Mocna goryczka, która nie jest jednak tak 'szorstka' jak w np. Pajarito. Smak typowo argentyński. Trzeba jednak dbać o temperaturę wody najlepiej jakieś 70st. powyżej nie jest już taka smaczna.

    OdpowiedzUsuń